Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν όνειρο και σκοπό ζωής για τους περισσότερους ανθρώπους. Αποτελούν ένα πολύ δυνατό κίνητρο για να μπορεί κανείς να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες στιγμές και τη βαρεμάρα της καθημερινής ρουτίνας. Αν και οι ιδανικές καλοκαιρινές διακοπές διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, το πιθανότερο πάντως είναι ότι κανείς δεν θα έλεγε όχι σε καλοκαιρινές διακοπές στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται βουτιές σε κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά κάτω από τον υπέροχο ελληνικό ήλιο, τοπικές γαστρονομικές σπεσιαλιτέ με ιδιαίτερη έμφαση στην αγνή Μεσογειακή διατροφή, υπέροχα ηλιοβασιλέματα, και πολύ προσιτές τιμές όσον αφορά τη διαμονή.

Για όλους κι όλες που επιθυμούν να συνδυάσουν τα παραπάνω και να περάσουν ήρεμες, αναζωογονητικές διακοπές σε έναν παρθένο παράδεισο επί γης, μακριά από τη βαβούρα και το “δήθεν” των mainstream τουριστικών προορισμών, τότε σίγουρα η μαγευτική Ψέριμος αποτελεί μια φανταστική επιλογή για πραγματικά αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα.

Η Ψέριμος είναι ένα από τα μικρότερα νησιά στα Δωδεκάνησα και βρίσκεται μεταξύ Κω και Καλύμνου. Μπορεί η συνολική έκταση της Ψερίμου να είναι μόλις και μετά βιας 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όμως η μαγεία της παρθένας φύσης και οι δεκάδες σαγηνευτικά υπέροχες παραλίες της “γιγαντώνουν” τη Ψέριμο στα μάτια των επισκεπτών της. Το τέλειο μέρος για όσους μισούν τον θόρυβο της πόλης, τα αυτοκίνητα, την πολυκοσμία. Εδώ, η φύση κυριαρχεί με την παρθένα ομορφιά της, ενώ η ησυχία ταράζεται μόνο από τον παφλασμό των κυμάτων, τις ριπές της θαλάσσιας αύρας, και τους ήχους από τα ψαροπούλια.

Το μοναδικό χωριό του νησιού, αλλά και το μοναδικό λιμάνι, είναι τα Αυλάκια, κτισμένα στην προστασία ενός γραφικότατου όρμου. Στα Αυλάκια βρίσκεται και η ομορφότερη παραλία της Ψερίμου, εξαιρετική επιλογή τόσο για την ομορφιά της (χρυσή άμμος και τιρκουάζ νερά) όσο και για όλη την οικογένεια, καθώς τα νερά είναι ρηχά και η παραλία προστατεύεται από τους δυνατούς ανέμους. Υπάρχουν επίσης και πολλά μέρη για καταδύσεις και υποβρύχιο ψάρεμα.

Η Ψέριμος είναι ένας από τους ομορφότερους και πιο γαλήνιους παρθένους προορισμούς στο Αιγαίο!