Μπορεί οι Κυκλάδες (κυρίως Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος), η Κως, η Κρήτη, η Ζάκυνθος, και η Κέρκυρα να είναι τα πιο πολυδιαφημισμένα ελληνικά νησιά, ωστόσο υπάρχουν εκατοντάδες άλλα μαγευτικά μέρη στην Ελλάδα που αξίζει να επισκεφθείς.

Αν το budget για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές δεν είναι ιδιαιτέρως “γενναιόδωρο”, οι μέρες των διακοπών είναι λιγότερες από εβδομάδες, και δεν επιθυμείς να φύγεις πολύ μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα, τότε τα κοντινά νησιά του Σαρωνικού αποτελούν εξαιρετική επιλογή που καλύπτουν όλα τα παραπάνω κριτήρια.

Ο καλύτερος τρόπος να γεμίσεις με εικόνες και εμπειρίες τις διακοπές σου είναι μια νέα τάση που γνωρίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία, ο λόγος για το περίφημο island hopping. Με άλλα λόγια, η σύντομη διαμονή και η τακτική εναλλαγή νησιών. Έτσι, ας πούμε, σε μόλις 5 μέρες μπορείς να επισκεφθείς τρία διαφορετικά νησιά. Σε αυτή την περίπτωση, Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο.

1η – 2η Μέρα: Παίρνοντας το πρωινό ferry από Πειραιά και σε απόσταση μόλις 1,5 ώρας μπορείς να αποβιβαστείς στην όμορφη Αίγινα. Συνιστούμε διαμονή σε κάποιο αναπαλαιωμένο αρχοντικό. Εδώ, μπορείς να απολαύσεις φρέσκο ψάρι στις γραφικές ψαροταβέρνες και δροσερά cocktails στα διάφορα προσεγμένα μπαράκια της Αίγινας. Για τα ρομαντικά ζευγάρια επιβάλλεται περίπατος με φόντο τα πανέμορφα νεοκλασικά κτήρια. Για μπάνιο, αξίζει η εκδρομή με το καραβάκι στην εντυπωσιακή παραλία που βρίσκεται στο μικρό νησάκι Μονή.

3η Μέρα: Αποβίβαση με καραβάκι στο μικρό νησάκι-δορυφόρο της Αίγινας, το Αγκίστρι. Διαμονή σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο Μεγαλοχώρι ή τη Σκάλα. Αν και μικρό σε μέγεθος, το Αγκίστρι φημίζεται για την πυκνή βλάστηση και τις πανέμορφες παραλίες, όπως πχ. η Χαλικιάδα, η Μαρέζα, η Σκάλα, και η Δραγωνέρα. Επιστροφή Αίγινα.

4η – 5η Μέρα: Επιβίβαση στο ferry για Πόρο. Ο Πόρος υπήρξε αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός για τις διασημότητες της δεκαετίας του ’60 και δημοφιλής επιλογή για ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές της εποχής εκείνης. Ρομαντική αμφιθεατρική χώρα, νεοκλασικά κτήρια, γραφικά σοκάκια, εξαιρετική νυχτερινή ζωή, και όμορφες κοντινές παραλίες. Ο τέλειος επίλογος της πενταήμερης εξερεύνησης του Σαρωνικού!