Το Πήλιο είναι ένα από τα ομορφότερα και πρασινότερα βουνά της Ελλάδας. Το “Βουνό των Κενταύρων”, όπως έχει γίνει γνωστό από την ελληνική μυθολογία, βρίσκεται περίπου στο κέντρο της Ελλάδας. Η γεωγραφική του θέση το κάνει εύκολα προσβάσιμο από κάθε σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Θα μπορούσαν να γραφτούν τόμοι επί τόμων για τους λόγους που αξίζει να επισκεφτεί κανείς το Πήλιο. Υπέροχα πράσινα τοπία, γραφικά χωριά, πλούσια λαογραφική ιστορία, αρχαία αξιοθέατα, κλπ., συνθέτουν το προφίλ ενός προορισμού που δικαιολογημένα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της ανατολικής Μεσογείου.

Ένας από τους κυριότερους λόγους που αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Πήλιο είναι οι πανέμορφες παραλίες. Ολοένα και περισσότεροι τουρίστες και μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία γράφουν διθυραμβικά σχόλια και το προτείνουν ανεπιφύλακτα. Στο Πήλιο, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει πάνω από 40 φανταστικές οργανωμένες παραλίες (πολλές εκ των οποίων με Μπλε Σημαία) και εκατοντάδες “κρυφές” παραλίες που περιμένουν να ανακαλυφθούν… “τα καλά κόποις κτώνται”!

Υπάρχουν πολλές παραλίες εντός του Παγασητικού Κόλπου και πολλές από τη Β-ΒΑ πλευρά του Πηλίου που βλέπουν Αιγαίο Πέλαγος. Οι περισσότερες παραλίες του Πηλίου συνδυάζονται με πλούσια βλάστηση και γι’ αυτό τον λόγο τα κρυστάλλινα νερά έχουν σαγηνευτικό σμαραγδί, γαλαζοπράσινο, και πράσινο χρώμα. Εδώ, ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει όλων των ειδών τις παραλίες… με βότσαλα, πέτρες, βράχια, χρυσή ψιλή άμμο, με μικρό βάθος, με μεγάλο βάθος, με υποθαλάσσια σπήλαια, με κόσμο, χωρίς κόσμο, πλήρως οργανωμένες, παρθένες και μυστικές.

Top 10 παραλίες Πηλίου: Παπά Νερό, Μυλοπόταμος, Ποτιστικά (Ξυνόβρυση), Άγιος Ιωάννης, Xορευτό, Φακίστρα, Λαμπινού, Άφησσος, Λεφόκαστρο, Μπούφα.

Το Πήλιο είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου. Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι η ομορφότερη εποχή να το επισκεφθεί κανείς. Η ιδανική διάρκεια για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι 14-20 μέρες. Όσον αφορά τη διαμονή, υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, αναπαλαιωμένα αρχοντικά, ξενώνες, βίλες, και ξενοδοχεία στο Πήλιο. Για ποιοτική διαμονή, οι τιμές ξεκινούν από 60-80 ευρώ (2 άτομα) κατά την υψηλή καλοκαιρινή περίοδο.