Οι Κυκλάδες έχουν μια μοναδική ομορφιά, μια αυθεντική folklore μαγεία που σαγηνεύει όποιον αποφασίσει να τις επισκεφθεί. Στις Κυκλάδες ο ήλιος φέγγει λαμπρότερος, ο ουρανός είναι πιο γαλάζιος, οι θάλασσες είναι πιο σμαραγδένιες, ενώ οι αισθήσεις γίνονται ολοένα και πιο αχόρταγες με κάθε νέα εμπειρία.

Πέτρα, λευκά σπίτια, εκκλησιές, πλούσια παράδοση και ιστορία, γεύσεις αξέχαστες Μεσογειακές, φιλοξενία που όμοιά της δεν υπάρχει. Οι Κυκλάδες είναι μικρά κομμάτια παραδείσου που ο Θεός άφησε στους ανθρώπους για να αντιλαμβάνονται πόση ομορφιά μπορεί να υπάρξει σε αυτό τον κόσμο.

Επομένως, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία. 33 νησιά, το ένα πιο υπέροχο από το άλλο. Παρόλο που τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στη Σαντορίνη και τη Μύκονο, ωστόσο το έγκυρο και πολύ δημοφιλές τουριστικό περιοδικό “Travel + Leisure” βράβευσε την Πάρο ως τον κορυφαίο τουριστικό νησιωτικό προορισμό της Ευρώπης για το 2018.

Η Πάρος είναι το 3ο μεγαλύτερο νησί του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων. Είναι ένας καλοκαιρινός τουριστικός προορισμός που μπορεί να εξιτάρει τον κάθε επισκέπτη, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, προτιμήσεων, και budget. Έχει κάτι για όλους. Υπέροχες παραλίες, γραφικά χωριά, beach bars και clubs, πανέμορφες εκκλησιές, και πολλές ευκαιρίες για διαφόρων ειδών δραστηριότητες, όπως πχ. kitesurfing, windsurfing, καταδύσεις, water sports, πεζοπορία, ιστιοπλοΐα, κλπ.

Όσον αφορά τη διαμονή, υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές επιλογές ανάμεσα σε χλιδάτα ξενοδοχεία και resorts, boutique hotels, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, και βίλες. Σύμφωνα με το TripAdvisor, τα 5 καλύτερα ξενοδοχεία της Πάρου είναι: Sunset View Hotel (Παροικιά), Ξενοδοχείο Κοσμίτης (Παραλία Αγίων Αναργύρων, Νάουσα), Paliomylos Spa Hotel (Νάουσα), Albatross Hotel (Παραλία Λογαράς), και Katerina Mare (Νάουσα). Όσον αφορά το σύνολο των ξενοδοχείων στην Πάρο, οι τιμές για ένα δίκλινο το καλοκαίρι ξεκινούν από 50 ευρώ και φτάνουν έως και μερικές εκατοντάδες ευρώ.

Όσον αφορά τις ομορφότερες παραλίες της Πάρου, οι 7 κορυφαίες παραλίες είναι: Κολυμπήθρες, Φάραγγας, Μοναστήρι, Χρυσή Ακτή, Λογαράς, Σάντα Μαρία, και Λάγγερη.