Από παιδιά μεγαλώνουμε με ένα σωρό στερεότυπα για το τι είναι καλό και τι όχι, τι είναι ποθητό και τι όχι. Ένα απ’ αυτά τα στερεότυπα ήταν ο διακαής πόθος, όταν μια μέρα γινόμασταν πλούσιοι, να την “αράζαμε” σε κάποια από τις εξωτικές παραλίες της μακρινής Καραϊβικής. Όμως, πέραν του ότι είναι στην άλλη άκρη του κόσμου, η Καραϊβική είναι και ένας από τους ακριβότερους τουριστικούς προορισμούς. Πρέπει να “σκάσεις” ένα σωρό λεφτά για να ζήσεις εμπειρίες που μπορείς να απολαύσεις και στην Ελλάδα, στα σαφώς πιο οικονομικά και κοντινά Σύβοτα.

Όσοι έχουν πάει γνωρίζουν, όσοι δεν έχουν πάει, πολύ απλά δε ξέρουν τι χάνουν. Ένα είναι σίγουρο. Μόνο τυχαίο δεν είναι που χαρακτηρίζουν τα Σύβοτα ως την “Καραϊβική της Ελλάδας”. Μπορεί μέχρι πριν λίγα χρόνια τα Σύβοτα να ήταν ένας σχετικά άγνωστος τουριστικός προορισμός, λόγω της δύσκολης προσβασιμότητας, ωστόσο, με την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, η προσβασιμότητα είναι πλέον πολύ εύκολη. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στα Σύβοτα άνετα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα Σύβοτα είναι ένας εξαιρετικά όμορφος και γραφικός πετρόκτιστος μικρός οικισμός, όπου τα καταπράσινα δέντρα συναντούν το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου. Οι μικροί ορμίσκοι και κολπίσκοι, που μοιάζουν με φιόρδ μικρής κλίμακας, συμπληρώνουν ένα μοναδικό φυσικό αμάλγαμα που μαγνητίζει το βλέμμα και τις αισθήσεις γενικότερα. Πλέον, γύρω από τον γραφικό οικισμό έχουν κτιστεί πολυτελή ξενοδοχεία, βίλες, και ενοικιαζόμενα δωμάτια προσφέροντας πολλές επιλογές διαμονής. Για τους πιο εναλλακτικούς, υπάρχουν πολλά κάμπινγκ στην ευρύτερη περιοχή.

Τα νερά εδώ είναι λες και έχουν βγει από αφιερώματα ταξιδιωτικών περιοδικών για τις ομορφότερες εξωτικές παραλίες στον κόσμο, με τη διαφορά ότι βρίσκονται στην Ήπειρο και είναι πανέμορφα χωρίς ίχνος photoshop. Κρύα, κρυστάλλινα, με υπέροχες τιρκουάζ και γαλαζοπράσινες αποχρώσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μη σαγηνέψουν ακόμα και τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη. Οι ομορφότερες παραλίες στα Σύβοτα είναι η Πισίνα και η Μπέλα Βράκα. Τέλος, υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα βαρκάκια που μπορούν να πάνε τους επισκέπτες σε παρθένες, απομακρυσμένες παραλίες.