Η Ελλάδα είναι μια χώρα ευλογημένη, με κλιματολογικές συνθήκες και μικροκλίματα που παρόμοια δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, με πανέμορφα βουνά, πλούσια και ξεχωριστή πανίδα και χλωρίδα, πλούσια ιστορία, υπέροχο φαγητό, φιλικούς κατοίκους. Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός μπορεί να προσφέρει τα πάντα, ενώ οι πολλές επιλογές διαμονής και ο μεγάλος αριθμός από διαφόρων ειδών ξενοδοχεία, boutique hotels, ενοικιαζόμενα δωμάτια, αναπαλαιωμένα αρχοντικά, μεζονέτες, βίλες, διαμερίσματα, κάμπινγκ, καλύπτουν όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια.

Αν κάποιος προσπαθήσει να περιγράψει την Ελλάδα με μία λέξη, αυτή θα είναι σίγουρα “καλοκαίρι”. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι πραγματικά αξιοζήλευτο και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους, εάν όχι τον σημαντικότερο, που η χώρα μας “πλημμυρίζει” κάθε καλοκαίρι από εκατομμύρια τουρίστες.

Ετοιμάζεις τα πράγματά σου για τις καλοκαιρινές διακοπές σου και ψάχνεις ξεχωριστά μέρη, αλλά και να κάνεις κάτι συναρπαστικό μεταξύ ξαπλώστρας, βουτιών στην θάλασσα και beach parties; Αναζητάς ευκαιρίες για εκρήξεις αδρεναλίνης, ενώ το νερό και ο αέρας αποτελούν αγαπημένο alter ego σου; Εάν η απάντησή σου σε όλα τα παραπάνω είναι ναι, τότε ίσως έφτασε η ώρα να ξεκινήσεις το kitesurfing.

Το kitesurfing, από προσωπική “τρέλλα” του Dieter Strasilla και του φίλου του Andrea Kuhn στα τέλη του ’70, μετεξελίχθηκε σε ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά extreme sports παγκοσμίως. Το ότι συνδυάζει πολλά διαφορετικά extreme sports και έχει αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας, εξιτάρει τους fans της αδρεναλίνης. Το να καταφέρνεις να δαμάζεις τα κύματα με τη βοήθεια του αέρα, ενώ, παράλληλα, να απογειώνεσαι πολλά μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και να παραμένεις στον αέρα για αρκετά δευτερόλεπτα, είναι συνολικά μια μοναδική αίσθηση.

Το κόστος του εξοπλισμού κυμαίνεται μεταξύ 1000 – 1500€. Ο βασικός εξοπλισμός του kitesurfing αποτελείται από τη σανίδα, το γάντζο, τον αετό, το κράνος, και το σωσίβιο. Για τους αρχάριους είναι απαραίτητη η παρακολούθηση 2-3 μαθημάτων από εξειδικευμένο δάσκαλο.

Ορισμένες από τις καλύτερες ελληνικές παραλίες για kitesurfing : Αθηναϊκή Ριβιέρα, Ελαφόνησος, Sani Beach, Σχοινιάς, Φλοίσβος, Μεγάλη Βίγλα, και Φαληράκι.