Νιώθεις ότι το άγχος και η πίεση της καθημερινότητας σε καταβάλλουν; Νιώθεις ότι οι τοίχοι του σπιτιού σε πνίγουν και οι πάντες και τα πάντα σε εκνευρίζουν; Ξυπνάς κάθε πρωί πιο κουρασμένος από το βράδυ που ξάπλωσες και δεν έχεις όρεξη να κάνεις το παραμικρό; Τότε, χρειάζεσαι επειγόντως διακοπές.

Όταν λέμε διακοπές, δεν εννοούμε σε κάποιο μακρινό προορισμό ή κάπου που θα πρέπει να ξοδέψεις ένα “σκασμό” λεφτά. Αρκεί να μπεις στο αυτοκίνητο ή να καβαλήσεις τη μηχανή και σε λίγες ώρες θα βρίσκεσαι σε έναν από τους ομορφότερους εκδρομικούς προορισμούς της Κεντρικής Ελλάδας. Η Λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται σε ένα πραγματικά ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον, στα 750 μέτρα υψόμετρο, στη ΝΔ άκρη του Νομού Καρδίτσας. Εδώ, μπορείς να περάσεις άνετα 2-3 μέρες και να “γεμίσεις τις μπαταρίες σου”. Τώρα, πως θα τις γεμίσεις, αυτό εξαρτάται καθαρά από σένα.

Η Λίμνη Πλαστήρα είναι ιδανικός προορισμός τόσο για τους εκδρομείς που αναζητούν γαλήνη και ησυχία, όσο και για αυτούς που εξιτάρονται με την ιδέα της υπαίθρου, των extreme sports, της ιππασίας, του ψαρέματος, του 4×4, κλπ. Ακόμα και η βόλτα με το αυτοκίνητο κάνοντας τον γύρο της λίμνης αποτελεί μια πολύ όμορφη εμπειρία. Στα 55 χιλιόμετρα του γύρου της λίμνης, οι εκδρομείς μπορούν να ανακαλύψουν 18 πολύ γραφικά χωριά, ενώ το τοπίο αποζημιώνει τα μέγιστα από την πρώτη στιγμή. Ορισμένα από τα χώρια που αξίζουν μια στάση: Νεοχώρι (το πιο αναπτυγμένο από τα χωριά), Καλύβια Πεζούλας (δυνατότητα για υπαίθριες δραστηριότητες), Νεράιδα (φανταστική πανοραμική θέα της λίμνης), Καστανιά (για τους λάτρεις του κάμπινγκ), και η Μπελοκομύτη (πανέμορφο πετρόκτιστο χωριό).

Η Λίμνη Πλαστήρα είναι ένας εξαιρετικός εκδρομικός προορισμός για ολιγοήμερες αποδράσεις, αλλά και για μεγαλύτερες σε διάρκεια διακοπές. Προσφέρει πλήθος από διαφορετικές δραστηριότητες για όλα τα επίπεδα και ηλικίες, ενώ και το δίκτυο τουριστικής υποδομής είναι ιδιαιτέρως αναπτυγμένο. Οι επιλογές διαμονής για τους επισκέπτες πολλές. Πολυτελή ξενοδοχεία, αλλά και ξενοδοχεία όλων των αστέρων, boutique hotels, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλες, αναπαλαιωμένα αρχοντικά, και κάμπινγκ. Η Λίμνη Πλαστήρα υπόσχεται αξέχαστες εμπειρίες!