Το ελληνικό καλοκαίρι είναι ένα από τα ομορφότερα στον κόσμο. Πραγματικά, υπάρχουν χιλιάδες λόγοι που αξίζει κανείς να επισκεφθεί την Ελλάδα για να κάνει τις διακοπές του. Ο υπέροχος ήλιος, ο καταγάλανος ουρανός, η κρυστάλλινη θάλασσα σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, τα υπέροχα φαγητά που αποτελούν την επιτομή της Μεσογειακής διατροφής, η εύκολη προσβασιμότητα, οι φιλικότατοι κάτοικοι, η πλούσια ιστορία, και άλλα πολλά. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο ελληνικός τουρισμός γνωρίζει τεράστια δημοφιλία και πλέον υπάρχουν δεκάδες ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί που φιγουράρουν στην “αφρόκρεμα” και χαρακτηρίζονται ως “κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί παγκοσμίως” από ολοένα και περισσότερους τουρίστες και μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία.

Όπως είναι φυσικό, με σταθερά αυξανόμενη ροή επισκεπτών κάθε χρόνο, υπάρχει και μεγάλη ανάπτυξη όσον αφορά τα ελληνικά ξενοδοχεία. Καινούριες τουριστικές μονάδες κατασκευάζονται, παλαιότερες ανακαινίζονται, παλιά αρχοντικά αναπαλαιώνονται και αποκτούν την παλιά αίγλη τους, ενώ την ανιούσα έχει πάρει και ο αριθμός των “ψαγμένων” boutique hotels.

Αυτό που ίσως δε θα γνωρίζουν πολλοί είναι ότι η Ελλάδα έχει 5 νησιά που συγκαταλέγονται στα top 10 με τα περισσότερα παραθαλάσσια ξενοδοχεία στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας που διεξήχθη από τη travelmyth.gr (μηχανή αναζήτησης που ειδικεύεται στα ξενοδοχεία) η πανέμορφη Κρήτη των μύθων και της παρθένας ομορφιάς φιγουράρει στη δεύτερη θέση (677 παραλιακά ξενοδοχεία) των νησιών της Μεσογείου με τα περισσότερα παραθαλάσσια ξενοδοχεία, ελάχιστα πίσω από την πρώτη Σικελία (735 παραθαλάσσια ξενοδοχεία).

Αναλυτικότερα, στην Κρήτη μπορεί να βρει κανείς το εντυπωσιακό 22,5% όσον αφορά το σύνολο από τα παραθαλάσσια ξενοδοχεία στην Ελλάδα με τον κάθε Νομό της Κρήτης να έχει κατά μέσον όρο 100 παραλιακά ξενοδοχεία έκαστος. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Νομός Χανίων με 229 παραλιακά ξενοδοχεία.

Στην τρίτη θέση του Μεσογειακού top 10 βρίσκεται η Κύπρος (309 παραθαλάσσια ξενοδοχεία), στη 4η η Μαγιόρκα (301), στην 5η θέση η Σαρδηνία (285), κι ακολουθούν Κέρκυρα (255), Ρόδος (227), Κορσική (126), Νάξος (125), και Ζάκυνθος (102).